Anadolu Yakasında Ücretsiz Gezilebilecek Müze

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise onsekiz uçurtma müzesinden birisi Üsküdar’da!
Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi tüm yıl boyu resmi tatiller dışında 09.00 – 17.00 arası açık ve müze gezisi ücretsiz.

6 (Altı) Kıta, 33 (OtuzÜç) ülkeden toplanmış 2500 (İkiBinBeşYüz)’ün üzerinde parçadan oluşan koleksiyonu ile tam bir uçurtma kültür merkezi konumundaki müzeye gelen ziyaretçilerden giriş ücreti alınmıyor.

İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Mehmet Naci Aköz tarafından oluşturulan bu geniş koleksiyon ve uçurtmanın tarihi hakkında bilgi edinmek isteyenler için önemli bir merkez, uçurtma müzesi içinde yer alan dünyanın ilk uçurtma kütüphanesindeki arşive ulaşmak da mümkün.

Randevu alınarak gelinmesi tavsiye olunan uçurtma müzesindeki inceleme ve araştırma esnasında dünyanın farklı ülkelerindeki ilginç ve değişik uçurtmaları görmekle kalmıyor aynı zamanda  uçurtmanın ilginç tarihini de öğrenme imkânına kavuşuyorsunuz.

2008 Yılında Kültür Bakanlığının başlattığı “Çocuk dostu müze” ve 2011 yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı “Müzeli eğitim” projeleri çerçevesinde yürütülen çalışmalarda atölye
çalışmaları da sürdürülüyor.

Ziyaretçiler isterlerse uçurtma müzesi içinde yer alan uçurtma atölyelerine katılarak kendi uçurtmalarını yapma imkânını da bulabiliyor.

Uçurtma eğitmenleri desteğinde, kendisine verilen malzemeleri kullanarak uçurtmasını yapan ziyaretçiler program bitiminde takdir belgesi ile ödüllendirilmektedir.