Havacılık Müzesi Komutanı Yarbay İsmail Dindar Uçurtma Müzesini Ziyaret Etti

İstanbul Havacılık Müzesi komutanı Yarbay İsmail Dindar, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesine ziyaret gerçekleştirdi.

Uçurtma Müzesindeki koleksiyonu ilgiyle inceleyen ve Uçurtma Müzesi müdürü Ayşe Rayet Aracı’dan koleksiyon hakkında detaylı bilgiler alan Dindar müzeden çok etkilendiğini ifade etti.

Havacılık Müzesi ve Uçurtma Müzesi olarak ileride ortak projeler ve çalışmalar da yapılabileceğini belirten İsmail Bey özellikle 6 kıta, 33 ülkeden toplanmış 2500’den fazla ürünün bu müzede olmasından dolayı etkilendiğini ifade etti.

Uçurtma Müzesi Müdürü Ayşe Rayet Aracı’da Yarbay İsmail Dindar’ın Havacılık Müzesi adına uçurtma müzesini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek;

Aslında bizler birbirini tamamlayan iki ayrı kültürü ve değeri temsil eden kurumlarız,  uçağın atası olan uçurtma 1890’lerin başında Hangreve’in kutularından oluşan tren şeklindeki uçurtma modeli ile Wright kardeşlerin ilk uçağı tasarlandığına dikkat çekerek, “Uçağın atası uçurtmadır, Wright kardeşlerin bu denemesi sonrasında başka bilim adamlarının da çeşitli deneyler yapması sonucu insanlık uçaklarla tanıştı” diyerek konunun önemine değindi.

Uçurtma Müzesinin kurucusu Mehmet Naci Aköz’ün de bezeri konu başlıkları ile özellikle Lise ve Üniversitelerde konferanslar verdiğini ifade ederek uçurtmanın önemine dikkat çekti.

Uçurtma Müzesinde çekilen hatıra fotoğrafları ardından uçurtma müzesi müdürü Ayşe Rayet hanım tarafından Havacılık Müzesi Komutanı Yarbay İsmail Dindar’a 1 adet Türk Bayrağı tasarımlı uçurtma hediye edildi.