29Eki2018

29 EKİM’DE CUMHURİYET UÇURTMALARI HEDİYE ETTİK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle, Üsküdar’daki İstanbul Uçurtma Okulunun uçurtma atölyelerinde kendi uçurtmasını yapan herkese Türk Bayraklı uçurtmalar hediye ettik

Türkiye’nin ilk ve tek uçurtma müzesi olan Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi içinde yer alan, İstanbul Uçurtma Okulu faaliyetlerini her geçen gün yenileyerek faaliyetlerini dinamik bir şekilde sürdürüyor

İstanbul Uçurtma Okulu içinde yer alan uçurtma atölyelerinde yetkin (Okul öncesi ve/veya çocuk gelişimi mezunu, İstanbul Uçurtmacılar Derneği uçurtma eğitim sertifikası sahibi) eğitimciler tarafından verilen uçurtma eğitimleri çerçevesinde yılın önemli ve/veya özel günlerinde yapılan etkinliklerde katılımcılara sürpriz hediyeler de veriliyor.

Bu çerçevede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında İstanbul Uçurtma Okulunda uçurtma atölyesine katılarak uçurtma yapan tüm katılımcılara birer tane Türk Bayraklı uçurtma hediye edildi

Uçurtma atölyesi bitiminde bir tane kendi yaptığı, bir tane de Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile hediye edilen Türk Bayraklı uçurtma ile birlikte 2 uçurtması olan çocuklar oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi müdürü ve uzman uçurtma eğitmeni Ayşe Rayet Aracı katılımcılara ve velilerine hitaben;

Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi olarak özellikle çocuklara yönelik farklı ve hoş sürprizler yapmayı seviyoruz, yılın belirli günlerini vesile kılarak katılımcılarımıza hediyeler veriyoruz

Mesela tüm yıl boyu, gelen tüm katılımcılara birer tane şeytan uçurtma hediye ediyoruz.

Bugün de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolatıyısı ile her katılımcımıza birer adet Türk Bayraklı uçurtma hediye ettik, bu geleneğimizi her yıl sürdüreceğiz.

Önümüzdeki yıl için gelecek çocuklara da şimdiden uçurtmalarının hazır olduğunu söyleyebilirim. Diyerek konuyla ilgili bilgilendirme yaptı.