Kepez Antalya Baraj Ortaokulu Öğrencileri Şeytan Uçurtmalar Yaptılar!

Kepez Antalya Baraj Ortaokulu Öğrencilerinin Uçurtma Keyfi

İstanbul Uçurtmacılar Derneği tarafından 2017 yılı başında başlatılan ücretsiz şeytan uçurtma dağıtımı 2018’de de ülkemizin her tarafında sürüyor.

Aslında bu proje bir Japon atasözünde de belirtildiği gibi biz insanlara balık ısmarlamak yerine balık tutmayı öğretiyoruz, bu projeye dahil olanlar kendi uçurtmalarını kolaylıkla nasıl yapabileceklerini ve uçurabileceklerini öğreniyorlar.

Ücretsiz şeytan uçurtma projesine katılıp uçurtmaları alan ve başarılı bir etkinlik gerçekleştiren okullardan biri olan Kepez Antalya Baraj Ortaokulu öğretmeni Burak Atatekin’de konuyla ilgili kısaca şunları söyledi.
Kepez Antalya Baraj Ortaokulu olarak İstanbul Uçurtmacılar Derneği’nden şeytan uçurtma projesi için malzeme istemiştik. Talebimize hemen cevap veren ve uçurtmaları okulumuza gönderen yetkililere tüm öğrencilerim adına ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum. Gelen malzemeler ile beraber uçurtma kültürünü tanıtmak amacıyla öğrencilerimizle bir araya geldik.

Dernek başkanı sayın Mehmet Naci Aköz’ün hazırladığı ve www.ucurtmamuzesi.net adresinde yayınlanan şeytan uçurtma nasıl yapılır ve şeytan uçurtma nasıl uçurulur videolarından oluşan sunumları yaptıktan sonra 40 öğrencimizle beraber Antalya Düden Park’ta uçurtmalarımızı uçurmaya gittik.

Güzel ve öğrencilerimizi mutlu eden bir etkinliği tamamlamış olduk, etkinlikte bol bol fotoğraf çektik. Daha sonra bu fotoğrafları da İstanbul Uçurtmacılar Derneği ile paylaştık.

Etkinlik sonrasında okulumuzda uçurtma tasarım yarışması düzenlemeyi böylece kendi uçurtmasını yapan öğrencilerimizle okul bahçesinde de bir etkinlik planlıyoruz. En iyi tasarımı yapan öğrencimize de bir hediye takdim etmeyi düşünüyoruz. İstanbul Uçurtmacılar Derneği yetkililerine tekraren teşekkür ediyoruz. Dedi.

Kepez Antalya Baraj Ortaokulu uçurtma etkinliğine katılan öğretmen ve öğrenciler

Burak ATATEKİN – Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni
Mehmet ALYANAK – Matematik Öğretmeni