MEHMET NACİ AKÖZ – İTALYA – CERVIA’DA

UÇURTMANIN PEŞİNDE ÜLKE ÜLKE GEZERKEN

YOLUM BU KEZ İTALYA – CERVIA’YA DÜŞTÜ

Uzun zamandır gitmeyi arzuladığım ülkelerden birisi de İtalya’ydı, diyor Aköz

Türk Uçurtma Takımı olarak katıldığımız uluslararası uçurtma festivallerinden birisi olan

1. Uluslararası Cervia Uçurtma Festivali güzel bir sahilde, iyi bir rüzgârda ve çok sayıda ülke katılımcısı uçurtma takımını ağırladı.

2018 yılında katıldığımız Tayland, Malezya, Ukrayna ve İstanbul uluslararası uçurtma festivallerinden sonra bu kez de ülkemizi temsil etmek üzere 2018’in son festivali için takım arkadaşım Yunus’la birlikte Türk Uçurtma Takımı olarak Cervia’daydık.

Genellikle uluslararası uçurtma festivallerine götürdüğümüz gibi, 60 m2’lik devasa Türk Bayrağı uçurtma ile Türkiye’nin en büyük uçurtması olan 100 m2 büyüklüğündeki vatoz balığı uçurtmanın da içinde olduğu 15 gösteri uçurtması yanımızdaydı.

Oldukça uzun bir sahili, yumuşacık kumsalı ve güzel bir denizi olan Cervia plajında gerçekleştirilen festivalden bir gün önce alanı görme imkânımız olduğu için ertesi gün konumlanacağımız yeri tespit etme şansımız oldu. Dolayısı ile alanın oldukça iyi bir yerinde yer kapabildik. Çünkü bizim uçurtmalarımızın iki tanesi gerçekten çok büyük ve uçurması da bir o kadar zordu. Bu yüzden gittiğimiz her festivalde öncelikle etrafımızın rahat olacağı yerleri aramaya öncelik veriyorduk.

1. International Spirint Kite Festival – Cervia’ya katılan birbirinden ilginç, farklı uçurtmalar ve performansları gerçekten oldukça iyi uçurtma takımları ile birlikte uçurtmalarımızı uçurduk.

Yine her festivalde olduğu gibi çeşitli basın mensuplarına röportajlar verdik, uçurtmalarımız etkinlik alanında kendisini en iyi gösteren uçurtmalar arasındaydı.

Dev Türk Bayrağı ve vatoz balığını aynı anda, yanyana ilk kez burada havalandırdım, ikisi bir arada çok daha güzel ve haşmetli bir görüntü veriyordu. Etkinlikte fotoğraf çeken dronlarla elde edilen fotoğrafları gördüğümde alandaki en büyük dört uçurtmadan ikisinin bizim takıma, yani Türkiye’ye ait olduğunu görmek de ayrıca hoşumuza gitti.

Festivalde yaptığımız önemli işlerden birisi de diğer uçurtmacıların stantlarını dolaşarak takımlar arasındaki ikili ilişkilerimizi geliştirmek, bu arada koleksiyona yeni ürünler eklemekti. İtalya STACK’la (Avrupa Sportif Uçurtmacılık Federasyonu) Türkiye STACK arasında mini bir toplantı yaparak bilgi alışverişinde bulunduk, STACK başkanı Giovanni müzemizin koleksiyonu için bir tane delta model uçurtma, üç tane de dergi ve İtalya STACK’ın amblemi olan hediyeler verdi.

Toplamda beş gün kaldığımız İtalya’nın Cervia şehrinden oldukça güzel anılar, iyi dostluklar ve İstanbul’daki uçurtma müzesi için yeni uçurtmalarla ayrıldık.