Mehmet Naci Aköz Dünyaca Ünlü Uçurtmacılar ile Birlikte TAYLAND ve MALEZYA Uçurtma Festivalinde!

Dünyanın en büyük uluslar arası uçurtma festivalleri arasında yer alan TAYLAND ve MALEZYA semalarında dev TÜRK bayrağı uçurtma havalandırılacak

İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı M. Naci Aköz katıldığı çok sayıdaki uluslar arası uçurtma festivallerinden bir yenisinde daha ekliyor.

Türkiye’yi temsil etmek için bu kez uzak doğuya TAYLAND ve MALEZYA’ya gidiyor.

Tayland’da düzenlenen 38 Satun uluslar arası uçurtma festivali ve Malezya’da düzenlenen 23. Pasir Gudang uluslar arası uçurtma festivallerinde havalandırılacak Türk Bayrak uçurtma tam 60 m2.

10×6 metreden oluşan dünyanın en büyük 4. Bayrak uçurtması olarak biliniyor.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan İstanbul Uçurtmacılar Derneği Başkanı Aköz;

Sokak oyunları kültürümüzün tek canlı oyuncağı olarak bildiğimiz uçurtma dünyadaki pek çok ülkede farklı tarihlerde dev uluslar arası uçurtma festivalleriyle kutlanıyor.

Türkiye’nin tek resmi uçurtma kurumu olarak bizde bu festivallere katılarak ülkemizi uluslar arası alanlarda temsil etmeye çalışıyoruz.

40 Ülkenin katılımı ile yapılacak Tayland ve Malezya’daki festivallere 10 değişik uçurtma götüreceğim.

İçlerinde en özeli ise dev Türk Bayrağı uçurtma.

Gittiğim her ülkede dev boyutu ile havalarda süzülen Türk Bayrağı uçurtma herkesin ilgisini çekiyor ve pek çok uluslar arası TV kanallarında haberimiz yapılıyor.

Türk Bayrağı uçurtmasıyla gökyüzünden yere şekerler, çikolatalar ve oyuncaklar yağdıracağım.

Ayrıca, bu festivallerde yapacağım uçurtma atölyelerinde (kite workshop) Tayland’lı ve Malezya’lı çocuklara Türk Bayraklı uçurtmalar yaptırarak ülkemizin tanıtımını en üst düzeyde gerçekleştireceğim.

Türkiye’ye dönmeden önce bulunduğum ülke ve şehirlerden, ayrıca festivale katılan ülkelerden de çok sayıdaki ülkeye ait onlarca uçurtma ve uçurtma ile ilgili ürünler getirerek ülkemizde bulunan tek, dünyada ise 18 adet uçurtma müzesinden birisi olan “Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi” koleksiyonuna katkılarda bulunmak istiyorum.

Festival haberlerini www.ucurtmamuzesi.net adresinden takip edebilirsiniz